2 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleşen eyleme katıldıkları gerekçesiyle 4 öğrenci daha tutuklandı

2 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleşen eyleme katıldıkları gerekçesiyle 4 Şubat’ta evleri basılarak gözaltına alınan 6 öğrenciden 4’ü hakkında tutuklama, 2’si hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Üniversitelere rektör atamalarını ve öğrencilere yönelik gözaltı, tutuklama ve hedef gösterme saldırılarını protesto etmek için 2 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleşen eylemlere katıldıkları gerekçesiyle beş kişi 4 Şubat günü evleri basılarak gözaltına alınmıştı. Bir kişi ise ertesi gün gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki öğrenciler bugün Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirilmişti.

Son tutuklama ve ev hapsi kararlarıyla birlikte rektör atamalarına karşı gerçekleşen eylem ve etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle 1 Şubat’tan bu yana hakkında ev hapsi kararı verilen öğrenci sayısı 24’e, tutuklama kararı verilen öğrenci sayısı ise 8’e yükselmiş oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen sergi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan öğrencilerden 2’si hakkında tutuklama 2’si hakkında ise ev hapsi kararı verilmişti. 2 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınan 23 öğrenciden ise 20’si hakkında ev hapsi, 2’si hakkında ise tutuklama kararı verilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir