Anasayfa / Haberler / Tunus’ta Şükrü Beleyid suikastinin 8. yılında polis ablukasına rağmen binlerce kişi sokağa çıktı

Tunus’ta Şükrü Beleyid suikastinin 8. yılında polis ablukasına rağmen binlerce kişi sokağa çıktı

Tunus’ta 6 Şubat 2013’te evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat ve aktivist Şükrü Beleyid’i anmak için binlerce kişi sokağa çıktı. Şükrü Beleyid’in suikastinin aydınlatılması talebiyle organize edilen yürüyüş, artan yoksulluğa yolsuzlukllara ve polis baskısına karşı eylemlerin haftalardır devam ettiği Tunus’ta son yıllarda gerçekleşen en kitlesel gösteri oldu.

Başkent Tunus gerçekleşen eylem öncesinde polis geniş bir alanı abluka altına aldı. Polisin engelleme çabalarına rağmen binlerce kişi İnsan Hakları Meydanı’nda toplanarak Habib Bourguiba Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Beleyid’in fotoğraflarının yer aldığı posterleri taşıyan eylemciler “Halk rejimi devirmek istiyor” sloganı attı. Eyleme çok sayıda siyasi grubun yanı sıra Tunus’un en büyük sendikası olan Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) da destek verdi.

Bir avukat ve aktivist olan Şükrü Beleyid çok sayıda solcu grubun çatı örgütü olan Demokrat Yurtseverler Partisi’nın koordinatörüydü. Beleyid 6 Şubat 2013’te evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir