Anasayfa / Haberler / Bir operasyon sırasında Paraguay askerleri tarafından öldürülen 11 yaşındaki kız çocukları için Arjantin’de eylemler gerçekleştirildi

Bir operasyon sırasında Paraguay askerleri tarafından öldürülen 11 yaşındaki kız çocukları için Arjantin’de eylemler gerçekleştirildi

Paraguay ordusunun geçtiğimiz Eylül ayında Paraguay Halk Ordusu’na (EPP) yönelik operasyonu sırasında öldürülen 11 yaşındaki Arjantinli kız çocukları Lilian ve Maria Villalba için adalet talep etmek için Arjanti’nin bir çok yerinde binlerce kişi salı günü sokağa çıktı.

Eylemlerde kızların kuzerine olan ve operasyon sonrasında kaybolan 14 yaşındaki Carmen Oviedo’nun da akıbeti soruldu. Carmen Oviedo’nun operasyonda tutuklanan annesi ve teyzesinin serbest bırakılması talep edildi.

Buenos Aires’te gerçekleştirilen yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte eylemciler Paraguay Büyükelçiliği’ni hedef aldı. Eylemcilere yönelik polis saldırısı sonrasında çatışma yaşandı. En az 7 kişi ters kelepçe takılarak ve yüzüstü yere yatırılarak gözaltına alındı.

Buenos Aires’in yanı sıra La Plata, Posadas, Salta, Córdoba, Resistencia ve Rosario kentlerinde de Paraguay konsolosluklarına yönelik de eylemler gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir