Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Pazartesi 17.00’de eylem çağrısı

kategori:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri iki arkadaşları hakkında tutuklama, iki arkadaşları hakkında ise ev hapsi kararı verilmesi sonrasında yarın için eylem çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı 4 Ocak’ta başlayan eylemler sürerken, öğrenciler tarafından düzenlenen serginin sosyal medyada hedef gösterilmesi sonrasında gerçekleştirilen polis operasyonlarıyla gözaltına alınan öğrencilerden ikisi hakkında tutuklama ikisi hakkında ise ev hapsi kararı verilmişti.

Öğrenciler “kayyım siyasetine, LGBTİ+fobiye, öğrenci tutuklamalarına, anti-demokratik tüm uygulamalara karşı” Pazartesi günü saat 17.00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısı önünde toplanma çağrısı yaptı. Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan çağrıda “Boğaziçi üniversitesi öğrencileri olarak kayyım siyasetine, LGBTİ+fobiye, öğrenci tutuklamalarına, anti-demokratik tüm uygulamalara karşı eylemdeyiz. Üniversite dayanışmalarını, gençlik örgütlerini, kadın örgütlerini, LGBTİ+ örgütlerini ve tüm lubunyaları, siyasi örgütleri, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini, hocalarımızı, okulun tüm emekçilerini ve mezunlarını hep birlikte, omuz omuza durmaya Pazartesi 17.00’de Güney Kapı’ya çağırıyoruz. Hep birlikte basın açıklamamızı yapacağız. Arkadaşlarımıza ve özgürlüğe takılan kelepçeyi sökeceğiz.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir