Anasayfa / Haberler / Polis operasyonuyla gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ikisi hakkında tutuklama ikisi hakkında ev hapsi kararı verildi

Polis operasyonuyla gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ikisi hakkında tutuklama ikisi hakkında ev hapsi kararı verildi

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından yaklaşık bir haftadır düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterilmesi sonrasında dün gerçekleştirilen polis operasyonlarıyla gözaltına alınan öğrencilerden ikisi hakkında tutuklama ikisi hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı eylem 26 gündür eylemlerini sürdüren öğrenciler ‘Kabe fotoğrafı’ bahanesiyle hedef gösterilmişlerdi. Öğrenciler AKP’li medya kuruluşlarının yanı sıra Melih Bulu ve Süleyman Soylu’nun dahil olduğu linç kampanyasının ardından gözaltına alınmışlardı.

Kararın ardından Boğaziçi Dayanışması’nın twitter hesabından “Mücadeleleye devam edeceğiz! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” paylaşımı yapıldı.

Karşı Hukuk tarafından yapılan paylaşımda ise “Tutuklama ile mahkemeye sevk edilen iki Boğaziçi öğrencisi hakkında tutuklama, diğer iki öğrenci halkında ev hapsi kararı verildi! Dosya kapsamındaki suçlama mahkemeye sevk sırasında değiştirilmiş, bu karar açıkça bir talimat sonucu verilmiştir!” ifadeleri kullanıldı.

Haklarında tutuklama kararı verilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kararın ardından “Moralimiz kötü değil, bizim için endişelenmeyin, bundan sonrası sizde.” ifadelerini kullandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir