20 Ocak’ta kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan Gökhan Güneş’in ailesi İHD’ye başvurdu

20 Ocak’ta İkitelli’deki evinden işe giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla bir arabaya bindirilerek kaçırılan Gökhan Güneş’ten hala haber alınamıyor. Kameralara yansıyan görüntüler sosyal medyada paylaşılırken Güneş’in ailesi ve yakınları, Beyoğlu’nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’ne başvuru yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Güneş’in kaçırılmasında devlet yetkililerin sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada ilk olarak söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 1990’lı yıllarda bu tarz olaylarının çokça yaşandığını hatırlattı.

Güneş’in babası İbrahim Güneş de “3 gündür çocuğumu arıyorum. Bu devlet nerede? Gökhan Güneş nerede” diye tepki gösterdi. Güneş’in annesi Nazife Güneş ise gözyaşları içinde, yetkililerin oğlunun nerede olduğunu söylemediklerini belirterek, “Çocuğuma ne yaptılarsa getirsinler. Yavrumu istiyorum. Onu sağ istiyorum” dedi.

Gezi direnişinde başından gaz fişeği ile vurularak öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, Gökhan ve Berkin’in kuzen olduklarını belirtti ve “İçişler bakanına sesleniyorum; bizden bir kurban aldınız, bir kişi daha vermeyiz. Mahkeme öncesinde geçen sefer abimi gözaltına aldılar. Bu kez de Gökhan’ı aldılar. Bu bilinçli işlenen bir tiyatrodur. Sorumlu da İçişleri Bakanı ve devlettir” ifadelerini kullandı.

Güneş ailesinin ve Gökhan Güneş’in avukatı Sezgin Uçar da, Gökhan ve ailesinin uzun zamandır polis baskısı altında olduğunun hatırlattı. Güneş’in sosyalist kimliğinden dolayı daha önce yargılandığını ve avukatlığını yaptığını aktaran Uçar, “Aslında kim oldukları aleni olan kişilerce Gökhan kaçırıldı. Sorumluların bir an önce yargılanmasını istedik. Kamera görüntüleri ve birçok hususa dahil araştırma yapılması gerektiğini söyledi ama hiçbir şey yapılamasının ardından biz kendi emeğimiz ile kamera görüntülerine ulaştık. Bu görüntüler ortadayken ne İçişleri Bakanlığı ne de Adalet Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yok. Rejim 90’ları hatırlatıyor. Ülkede hukuksuzluk kol geziyor. Bugün Gökhan’a sessiz kalırsak yarın yaşanacak birçok ihlale de yol açmış oluruz” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir