Üniversite öğrencilerinin rektör atamalarına karşı eylemleri devam ediyor

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından, üniversite öğrencilerinin rektör atamalarına karşı 4 Ocak’ta başlayan eylemleri devam ediyor.

Boğaziçi Ünivesitesi’nde öğretim üyeleri, bugün de sabah saatlerinde Güney Kampüs’te rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto rektör atamalarını proteosteo etti. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise kampüs içerisidne “Onur Yürüyüşü” gerçekleştirdiler. Öğrenciler yürüyüş sırasında, “Transfobik rektör istemiyoruz, homofobik rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

Kadıköy’de de akşam saatlerinde yüzlerce öğrenci rektör atamalarına karşı İskele Meydanı’nda bir araya geldi. Farklı üniversitelerden öğrencilerin katıldığı eyleme Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Beşiktaş vapurundan yürüyüş ile geldi.

Burada yapılan açıklamada “Boğaziçi’nde, Ankara’da kayyum rektör istemiyoruz diyen arkadaşlarımız gözaltına alındı, polis tarafından darp edildi. Kadın katillerinin kapısında çilingir bekleyen polis, arkadaşlarımızın evinde kapı duvar bırakmadı. Boğaziçi ile dayanışan ODTÜ’lü asistanlar, türlü bahanelerle işten atıldı. Arkadaşlarımız derhal işlerine iade edilmelidir. Siyasal iktidar tarafından ‘terörist’ ilan edildik, ‘başları ezilmeli’ denilerek hedef gösterildik. Fakat bunların hiçbiri işe yaramadı, bugün yine sözümüzü söylemek üzere buradayız!” denildi. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler sloganlar ve çeşitli etkinlikler eylemlerini sürdürdü.

İzmir’de de üniversite öğrencileri de rektör atamalarına karşı Karşıyaka Vapur İskelesi önünde eylem gerçekleştirdi. İzmir Üniversite Dayanışması çağrısıyla gerçekleştirilen eyleme öğretim görevlileri de destek verdi. “İstifa yok tek başına ya tüm kayyumlar ya tüm kayyumlar” ve “AKP’nin memurundan rektör, üniversiteden şirket olmaz” yazılı pankartların taşındığı eylemde okunan basın açıklamasında “Üniversitelerimizi Melih Bulu, Verşan Kök, Mahmut Ak ve daha nice kayyuma teslim edecek miyiz? Buna cevabımızı günlerdir Ankara’da, İzmir’de, İstanbul’da ve daha birçok şehirde; öğrenciler olarak yaptığımız eylemlerle, kurduğumuz dayanışmalarla verdik” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir