Joe Biden’ın başkanlık görevine başladığı ABD’de anti faşistler sokağa çıktı: Biden’ı istemiyoruz, intikam istiyoruz!

ABD’de Demokrat Parti adayı Joe Biden Başkanlık görevine resmi olarak başlarken, Seattle ve Portland başta olmak üzere bir çok noktada anti faşistler sokağa çıktı. Eylemciler ABD’nin göçmen karşıtı politikalarını, polis şiddeti ve ırkçılığı protesto etti.

Oregon eyaletine bağlı Portland’da sayıları 200 civarında olduğu belirtilen anti faşistler Oregon Demokrat Parti binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Polis cinayetlerine ve savaş politikalarına tepki gösteren eylemciler “Biz yönetilemeziz”, “Biden’ı istemiyoruz, intikam istiyoruz! Polis Cinayetleri, emperyalist savaşlar, faşist katliamlar için!” yazılı pankartlar taşıdı. Eylemciler Demokrat Parti binasını spreylerle boyadı ve binanın camlarını kırdı.

Saat 17.00 civarında yaklaşık 150 kişilik başka bir grup ise Kuzeydoğu Portland’da bir araya gelerek, “Black Lives Matter-Siyahların Hayatı Önemlidir” sloganıyla polisin şiddetini protesto etti.

Akşam saatlerinde ise Portland’ta anarşistler “ICE’ı yok et” sloganıyla Portland Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumu’na (ICE) binasına bir yürüyüş gerçekleştirdi. ICE tesisinin önünde gerçekleştirilen eylemde polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla saldırdı. Polis ve eylemciler arasında çatışmalar yaşandı, çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Kaliforniya eyaletine bağlı Sacramento’da ise “aşırı sağ teröre karşı” yürüyüş sloganıyla bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik anti faşist grup şehir merkezinde trafiği engelledi ve Kongre binasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Seattle’da akşamın saatlerinde yüzlerce anti faşist şehir merkezinde bir araya gelerek Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumu’na (ICE) yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemciler hem eski başkan Donald Trump hem de Biden aleyhine sloganlar attı. ICE ofisinin önünde eylemciler ABD bayrağı yakarken, eyleme yönelik polis saldırılarında çok sayıda eylemci gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir