Hrant Dink katledilişinin 14. yılında birçok yerde anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 14. yılında birçok yerde anıldı.

Hrant Dink, katledilişinin 14. yılında mezarı başında yapılan anmanın ardından Agos Gazetesi önünde vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. Pandemi nedeniyle geniş katılımlı anma yapılmazken, Şişli Halaskargazi Caddesi’ndeki Agos gazetesinin önünde düzenlenen anma törenine Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, çocukları, bazı milletvekilleri ve arkadaşları katıldı.

Rektör atamalarına karşı eylemlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de Hrant Dink için bir anma gerçekleştirdi. Öğrenciler “Buradasın, Ahparik” yazılı pankart açarak kampüs içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Boğaziçi Direniyor hesabından “Katledilişinin 14. yılında #HrantDink’i anıyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız!” paylaşımı yapıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Rakel Dink “Eşimin davası 14 yıldır devam ediyor. Bu 14 yılda bir cinayet davasını çözemediler! Çözemediler, çünkü maksat çözmek değil. Nasıl kapatırız diye çabalıyorlar ama her yere o kadar bulaşmış ki bir türlü paketleyemiyorlar.” ifadelerini kullandı. Rakel Dink’in konuşmasının ardından online anmada, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş bir konuşma yaptı. Başak Demirtaş konuşmasına “Kabullenmediğimiz yıllar geçse de alışmadığımız, alışamayacağımız, derin yaramız, dostumuz, abimiz, öz kardeşimiz, Hrant’ımız için yine bir aradayız”  dedi.

İzmir’de de katledilişinin 14. yılında Hrant Dink için anma töreni düzenledi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı. “Unutmuyoruz, affetmiyoruz” pankartının açıldığı anmada yapılan açıklamada “Hak ve hakikat arayışında geçen 14 yılda katillerin eline silah veren, onları cesaretlendiren, cinayeti örgütleyen, soruşturmayı karartan devlet içindeki yapı yargı önüne çıkarılmadı, verilen sözler tutulmadı” denildi.

Ankara’da ise Hrant Dink için İHD Ankara Şube binası önünde bir anma gerçekleştirildi. Polis ablukasında gerçekleştirilen anmaya çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. “Hrant İçin Adalet! Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! Biz bitti demedikçe bu dava bitmyecek!” pankartının açıldığı anmada Türkçe ve Kürtçe “Hepimiz Hrant’ız”, “Hepimiz Ermeniyiz” dövizleri taşındı. Anma “Hepimiz Hrant’ız”, “Hepimiz Ermeniyiz”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant” sloganlarıyla sona erdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir