Üniversitelere rektör atamalarına karşı eylemler 10. gününde

Üniversitelere rektör atamalarına karşı eylemler 10. gününde devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlileri günlerdir olduğu gibi sırtlarını rektörlük binasına dönerek rektör atamalarını protesto etti. Üniversite kampüsünde toplanan öğrenciler ise Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla yargılanan BİMEKS işçilerine destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti.

8 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilen eylemde, polis saldırısında bacağı kırılan Deniz Baran Erbudak için yapılan suç duyurusu öncesinda Ankara Adliyesi önünde gerçekleştirilmek istenen eyleme ise polis saldırdı. Saldırıda 5 kişi gözaltıan alındı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri ise rektör atamalarına karşı, Fındıklı Kampüsü’nün yanında bulunan parkta bir eylem gerçekleştirid. “Üniversitelerde kayyum rektör istemiyoruz” pankartı açılan eylemde “Handan seni unuttuk mu sandın”, “Dayanışma gücümüzdür”, “Gençlik kazanacak” yazılı dövizler taşındı, “Kayyum rektör istemiyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir