Hindistan’da tarım yasalarına karşı çiftçilerin eylemleri sürüyor: Çiftçiler 26 Ocak’ta büyük eyleme hazırlanıyor

kategori:

Hindistan’da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı çiftçilerin eylemleri haftalardır devam ediyor.

26 Kasım’da gerçekleşen ve ülke çapında 250 milyon işçi ve çiftçinin katıldığı genel grevle birlikte Yeni Delhi’ye yürüyüş başlatan çiftçilerin başkent çevresinde bekleyişleri devam ediyor. Çiftçiler eylemlerin 2. ayını dolduracağı 26 Ocak’ta Yeni Delhi’de büyük bir eyleme hazırlanıyor. 26 Ocak aynı zamanda Hindistan Anayasası’nın kabul tarih ve resmi bayram. Eylem tarihi yaklaşırken, soğuk hava koşullarına rağmen başkent çevresinde bekleyenlerin sayısı artıyor.

Öte yandan Hindistan Yüksek Mahkemesi hükümetin eylemlere rağmen geri çekmeyi reddettiği üç yeni tarım reformu yasasının uygulanmasını durdurdu. Başyargıç Sharad Arvind Bobde, mahkemenin çiftçilerin yasalara karşı şikayetlerini dinlemek için bir komite oluşturacağını söyledi.

Hükümet ve çiftçi grupları arasında şu ana kadar gerçekleştirilen en az sekiz tur görüşmeden bir sonuç çıkmadı. İki taraf önümüzdeki Cuma günü tekrar toplanacağı belirtiliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir