Anasayfa / Haberler / Kadınlar Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için bir çok kentte sokaktaydı: Ankara’daki eyleme polis saldırdı

Kadınlar Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için bir çok kentte sokaktaydı: Ankara’daki eyleme polis saldırdı

Dersim’de geçen yıl 5 Ocak tarihinde kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için kadınlar bir çok kentte eylem gerçekleştirdi.

Ankara’da eylem yapmak isteyen Ankara Kadın Plaformu üyesi kadınlara polis saldırdı. Saldırıda aralarında gazetecilerin de olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya “pandemi” gerekçesiyle izin vermeyen polis Selanik Caddesi’nde toplanan kadınlara saldırdı. “Gülistan Doku nerede” sloganı atan kadınlar, polisler tarafından ablukaya alındı. Kadınlar ile polis arasında görüşmeler devam ederken, polis uyarı yapmadan kadınlara saldırdı. 

İstanbul’da kadınlar Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları’nın çağrısıyla Kadıköy’deki Süreyya Operası’nın önünde bir araya geldi. Gülistan Doku’nun fotoğraflarının olduğu dövizler taşıyan kadınlar, “Gülistan Doku nerede?”, “Susmuyorum korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı attı.

Antalya’da ise Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar Attalos Meydanı’nda eylem yaptı. “Gülistan Doku nerede?” pankartının açıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında “Yüzlerce kadının katledildiği, kadınların şüpheli bir şekilde bir yerden düştüğü, adına intihar denildiği, çocukların istismara uğradığı ve tüm bunlar olurken medyanın sustuğu, hukukun erkekçe işlediği, kolluk güçlerinin failleri koruduğu koskaca bir yıl geçti Gülistan’ı son kez görmemizin üzerinden” denildi.

Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için kadınlar İzmir, Nevşehir, Antep, Hatay, Urfa, Samsun, Adıyaman, Mardın gibi bir çok kentte de eylemler gerçekleştirdi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir ize rastlanamadı. Doku ailesi ve kadın örgütleri soruşturmanın ve arama çalışmalarının yetersiz yapıldığını söyleyerek 1 yıldır mücadele ediyor. Doku’nun kaybolmasıyla ilgili soruşturmada bir yıldır ilerleme kaydedilememesine rağmen, ailesi ve avukatları hakkında soruşturmalar açıldı. Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın şüphelisi olan ve Gülistan’ın en son görüştüğü Zaynal Abakarov ise olaydan sonra kayıplara karıştı. 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir