Melih Bulu’nun rektör olarak atanması kararına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Pazartesi günü ders boykotu ve basın açıklaması gerçekleştirecek

yazar:

kategori:

Ocak 2020’de Haliç Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan ve 2015 seçimlerinde AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı tepkiler artarak sürüyor.

Atama kararına karşı sosyal medyada binlerce kişi #KayyumRektörİstemiyoruz ve #KayyumaGeçitYok etiketleriyle tepki gösterirken, Boğaziçi Ünivesitesi öğrencileri Pazartesi günü dersleri boykot edecek ve üniversite girişinde eylem gerçekleştirecek.

Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada Pazartesi günü online dersleri boykot etme çağrısı yapıldı ve saat 14.00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde basın açıklaması gerçekleştirecekleri belirtildi. Açıklamada “Boğaziçin Üniversitesi’nin yeni kayyumu atandı, sermayedar ve AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu. Hiç uzatmadan söyleyelim, Melih Bulu rektörümüz değildir.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir