Hindistan’da çiftçilerin eylemi sürüyor: Binlerce çiftçi Delhi’nin güneyindeki Nodia girişini bloke ediyor

kategori:

Hindistan’da tarımsal destekleri kaldıran yeni tarım yasasına karşı çiftçilerin eylemleri birinci haftasını dolduruyor. 26 Kasım’da gerçekleşen ve ülke çapında 250 milyon işçi ve çiftçinin katıldığı genel grevle birlikte Yeni Delhi’ye yürüyüş başlatan çiftçiler günlerdir başkentte ve başkenti çevreleyen yollarda bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Yasanın iptal edilmesini isteyen çiftçilerin Noida-Delhi sınırında başlattıkları blokaj eylemi ise ikinci gününe girdi. Uttar Pradesh eyaletinin çeşitli bölgelerinden gelerek Delhi-Noida sınırında önleri polis tarafından kesilen çiftçiler yasaya karşı başkentte eylemlerini sürdüren çiftçilerle birleşmeye çalışıyorlar. Çiftçilerin bloke ettiği Noida’daki otoban Uttar Pradesh’i Yeni Delhi’ye bağlayan en önemli yollardan biri konumunda.

Hükümet yetkilileri Yeni Delhi’nin eteklerindeki bir panayır alanına taşınmadıkça ve otoyolları kapatmayı bırakmadıkça eylemci çiftçilerle görüşmelere başlanmayacağını söylüyorlar. Ancak çiftçiler, haftalarca orada kalabilmelerine yetecek kadar yiyecek, yakıt, yakacak odun ve tıbbi malzemeye sahip olduklarını ve müzakereler başlayana kadar traktörlerini veya römorklarını hareket ettirmeyeceklerini söylüyorlar.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir