Anasayfa / Haberler / Devlet yine katillerini korudu: Kemal Kurkut cinayeti davasında sanık polis beraat etti

Devlet yine katillerini korudu: Kemal Kurkut cinayeti davasında sanık polis beraat etti

Diyarbakır’da katıldığı 2017 yılı Newroz kutlaması sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un ölümüne ilişkin açılan davanın 12. duruşması, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşmada sanık polis ve avukatı, Kurkut ailesi avukatları Mehmet Emin Aktar, Cihan Aydın, Serdar Çelebi, Sidar Avşar, Mehmet Öner ve Muhlis Oğurgül ile Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut katıldı.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında polisin olay anında aşırılığa kaçarak silah kullandığını belitti ve “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık polis ise savunmasında, “Diğer polisler dosyaya eklenmiş olsaydı, muhtemelen benim suçsuzluğum çoktan ispatlanmış olacaktı” iddiasında bulundu.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık polis Y.Ş.’nin “delil yetersizliği”nden beraatine hükmetti.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi kararın ardından yaptığı açıklamada, “Yargıda cezasızlık politikasının sayısız örnekleri arasında yerine alan bu kararla birlikte, toplumsal barış ve adalet duygusu bir kez daha onarımı güç bir tahribat almıştır” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cezasızlık politikası tam hız devam ediyor. Kemal Kurkut’u öldürmekle suçlanan polis memuru hakkında beraat kararı verildi” dedi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir