İzmir Depremi’nin bilançosu ağırlaşıyor

kategori:

İzmir’de dün (30 Ekim) meydana gelen 6.9 büyüklüğünde depremin sonuçları bilançosug giderek ağırlaşıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e yükseldiğini açıkladı. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 olmak üzere 804 kişi yaralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamaya göre ise 17 binada başlanan arama kurtarma çalışmaları 9 binada tamamlandı, 8 binada ise çalışmalara devam ediyor. Bu binalardan Doğanlar Apartmanı 7 katlı olup altında bir kafe bulunuyor. Depremde yola doğru devrilen 21 dairelik apartmanın enkazının altında kaç kişinin olduğu net olarak bilinmiyor. Depremin vurduğu diğer bir bina olan Emrah Sitesi ise 2 blok ve 28 daireden oluşuyor. Binalardaki çalışmalar vinç yardımıyla devam ediyor. 

Fabrikalar depremde üretim devam etti

İzmir’de dereme rağmen fabrikalarda üretim ara vermeden sürdürüldü. Binlerce kişinin çalıştığı Vestel’de artçılar sürmesine rağmen çalışma devam ederken, Çiğli OSB’de bulunan Vansan’da 250-400 kglık dalgıç motorları devrildi.

Deprem sonrası PETKİM, TÜPRAŞ, İzmir Demir Çelik, HABAŞ, ZF Lemförder, CMS, Nemak ve Volt Motor’da ise üretim devam etti, işçiler evlerine gönderilmedi.

ZF Lemförder, CMS ve Nemak’ta işçilerin deprem sırasında dışarı çıktığı ancak ardından üretime devam edildiği aktarıldı. Bu fabrikalarda isteyen işçilere izin verildiği belirtildi. Volt Motor’da ise üretimin sürdüğü ve işçilere bugün ve yarın için izin verilmediği aktarıldı.

İşçilerin vardiya değişimi sırasında depreme yakalandığı Totomak fabrikasında da saat 20.00’ye kadar üretim devam etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir