Anasayfa / Haberler / Arjantin’de yüzlerce kişi evlerinin polis eşliğinde yıkılmak istenmesine karşı direndi

Arjantin’de yüzlerce kişi evlerinin polis eşliğinde yıkılmak istenmesine karşı direndi

Son 3 yıldır ağır bir ekonomik kriz yaşayan ve tarihindeki 9. iflasını açıklayan Arjantin’de halk barınma ve temel gıda maddelerini temin etmekte güçlük çekiyor. Bu Güney Amerika ülkesinde, insanların yüzde 40’ından fazlası yoksulluk sınırının altında, yüzde onu ise  aşırı yoksulluk içinde yaşıyor. Ev kiralarını ödeyemeyen yoksul aileler Temmuz ayında Başkent Buenos Aires yakınlarındaki Guernica köyünde özel mülk olan 100 hektarlık boş bir alanı işgal edip aralarında parselleyerek barınmak için basit kulübeler inşa ettiler.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre bin 400’den fazla yoksul ailenin yaşadığı Guernica köyünün tahliyesi için de Perşembe sabahı saldırı düzenleyen polisle köy halkı arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Zırhlı birlikler eşliğinde saldırıya geçen 4 bin polis, halka karşı göz yaşartıcı gaz fişeği ve plastik mermi kullandı. Guernica köyü işgalcileri polisin bu azgın saldırısına karşı  taşlarla kendilerini savundu.

Dünya Bankasının yayınladığı 2019 yılı küresel borç raporunda Türkiye ile Arjantin ekonomilerinin dış borç yükü, cari açık ve döviz rezervi gibi konularda aralarındaki benzerliklere vurgu yapılmıştı. Son dönem raporlarda da benzerliklere dikkat çekiliyor. Gelişmeler Türkiye’deki emekçilerin Arjantinli kardeşleriyle benzer sorunları yaşayamaya başlayacağına işaret ediyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir