Kolombiya’da çete saldırıları ve insan hakları ihlalleri ile ilgili devlet başkanıyla görüşme istekleri reddedilen yerliler başkent Bogota’da

Kolombiya’da paramiliter çetelerin saldırıları ve derinleşen insan hakları ihlallerine çözüm bulmak için devlet başkanı Iván Duque ile Cali’de görüşme istekleri reddedilen yerliler ve köylülerden oluşan binlerce kişi başkent Bogota’ya ulaştı.

İsyandan.org’un haberine göre Ekim ayının ilk 10 gününde 9 yerli, paramiliter örgütler tarafından öldürüldü. Cali Yerli Halklar Kongresi devletin hiçbir koruma önlemi almadığı için öz savunma örgütlerinin kurularak yerli toplulukların kendilerini korumaları yönünde karar aldı.

Minga Yerli topluluğu sözcüsü Anadeida Secue yürüyüş sırasında “Bazılarımız sağlık ve farklı nedenlerden dolayı geri dönmüş olsa da çoğunluğumuz, öğrenci örgütlerinin ve toplumsal örgütlerin bizleri beklediği Bogota’ya ulaştık.  Mingalar sadece Başkanı değil, bütün Kolombiyalıları dinlemek için Bogota’ya geliyorlar” dedi.

Yürüyüş Armenia, Ibagué, Fusagasugá, ve Soacha’dan geçerek bugün Bogota’ya ulaştı. Bogota Belediye Başkanı ile yapılan görüşmeler sonucunda 10.000’e yakın Minga Yerlisi Bogota Belediyesi tarafından ağırlanacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir