Anasayfa / Haberler / Polis Servet Turgut’un taziyesine saldırdı

Polis Servet Turgut’un taziyesine saldırdı

Askerler tarafından helikopterden atılan ve 20 süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Servet Turgut için kurulan taziye evine polis saldırdı. Polis taziye evini basarak konuşmaları engelledi. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Demokratik Toplum Knogresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP’li milletvekilleri, helikopterden atılan ve önceki gün yaşamını yitiren Servet Turgut’un taziyesine katıldı. Taziyede HDP’li Hüda Kaya aileye taziye dileklerinde bulunmak için konuşmaya başladığı esnada polis, müdahalede bulundu. Polis, Servet Turgut’un kardeşinin konuşma yaptığı sıra taziyede konuşma yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, ziyareti görüntülemek isteyen gazetecilere de müdahale edilerek çekim yapmalarını engelledi. Polis ayrıca HDP’li Hüda Kaya’ya “Çıngar çıkarma” Saliha Aydeniz’e de “O parmağını senin” diyerek hakaret etti.

Yaşanan tartışmada polis, taziyenin devam etmesi durumunda gözaltı yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine HDP’liler ile polis arasında sert tartışma yaşandı. Aydeniz, “İnsana saygınız olsaydı taziyeye böyle girmezdiniz. Duaya saygısı olanlar buraya silahlı giremezler. İslamiyet’e de dine de saygısızsınız” dedi. Polis ise aileye, “Taziyeyi derhal bitirin” uyarısında bulundu. Ardından HDP’liler tekrar taziyede oturmaya devam etti. 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir