İsimsizler Hareketi’ne yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 3’ü tutuklanırken, 15 kişi serbest bırakıldı.

Sosyal medyada “İsimsizler Hareketi” adı altında paylaşımlarda bulundukları belirtilen 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 25 Eylül’de gerçekleşen polis operasyonlarında aralarında yazar Temel Demirer, avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Perihan Koca ve gazeteci Hakan Gülseven’in bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Hakan Gülseven aynı gün serbest bırakılmıştı,

Dün (28 Eylül) adliyeye çıkarılan 18 kişiden dördü‘adli kontrol’ şartı ile mahkemeye sevk edilirken, üç kişi ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen avukat Tamer Doğan yurt dışı yasağı, diğer 14 kişi ise her hafta en yakın kolluk birimine başvurarak imza atılması adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar İstanbul Adliyesi dışında bekleyeneler tarafından alkışlarla karşılandı.

Şehmus Kavak, Misli Cihan Şenleten ve Özgür Doğuş Erhan ise “Cumhurbaşkanına hakaret” ettikleri iddiası ile tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Kavak, Şenleten ve Erhan ise “Cumhurbaşkanına hakaret” ettikleri iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir