İsrail’de sokağa çıkma yasağına rağmen Netanyahu’nun istifası için düzenlenen eyleme binlerce kişi katıldı

İsrail’de Netanyahu’nun istifası talebiyle eylemler üçüncü ayına girdi. Dün de (20 Eylül) binlerce kişi, hakkındaki yolsuzluk davası olan ve koronavirüs salgınını yönetmekte başarısız olan Benyamin Netanyahu karşıtı eylem düzenledi.

Batı Kudüs’teki Başbakanlık rezidansı yakınındaki eyleme Kovid-19 karantinasına rağmen 5 bine yakın kişi katıldı. Netanyahu’yu kastederek “suç başbakanı” yazılı tişört ve maske takan kitle, sık sık “Bibi (Netanyahu) evine dön” sloganı attı. Eylemin yapıldığı meydana çıkan yolları polis trafiğe kapattı. Eylemde 11 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan kimliği açıklanmayan bir kişi, aracını protestonun yapıldığı meydandaki insanların üzerine sürmek istedi. Araç meydana ulaşmadan durdurularak saldırgan gözaltına alındı.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın etkisine giren ve işsizliğin giderek arttığı İsrail’de Netanyahu karşıtı protestolar 3 ayı aşkın süredir devam ediyor. Netanyahu yönetimi salgında günlük vakalardaki hızlı artış nedeniyle Cuma gününden itibaren ülke genelinde karantina kararı almıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir