Koronavirüs vakaları ve hayatını kaybeden işçilerin arttığı Vestel protesto edildi

Manisa’da bulunan Vestel fabrikasında koronavirüs vakalarının ve virüs nedeniyle hayatını kaybeden işçilerin sayısının artması nedeniyle DİSK tarafından, İstanbul’da bulunan Zorlu Holding önünde eylem gerçekleştirildi.

Eylemde sık sık ”Çalışırken ölmek istemiyoruz” “Vestel işçisi köle değildir”, “Patronların kölesi olmayacağız” ”Vestel işçisi yalnız değildir.” sloganları atıldı. “Vestel virüs üretiyor, işçilerin hayati değerlidir” pankartı açılan eylemde konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Sağlık Bakanı nasihati bıraksın Dardanel’e, Vestel’e baksın, Vestel işçilerine bir makine kadar değer vermiyor” dedi. Serdaroğlu konuşmanın devamında ”Vestel’de yıllardır sendika bulunmamaktadır. İşverenler sendika gelmemesi için elinden geleni yapıyor. Sendikasız yerlerde de istediği gibi at koşturmaktadır” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından okunan basın açıklamasında son günlerde Manisa’dan gelen haberlerin endişe verici olduğu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işyerlerinde ve özellikle Vestel City fabrikasında koronavirüsün işçiler arasında yayılmasının bilindiği ifade edilerek ”Manisa Tabip Odası’na göre fabrikada 1000’e yakın pozitif vaka bulunuyor. Ancak buna rağmen üretim insafsızca devam ederken ve hatta artarken ölümler de artıyor.” denildi.

Arzu Çerkezoğlu Vestel’de çalışma koşullarının ağırlığı ve salgın önlemlerinin yetersiz oluşunu aktararak “Koronavirüs bir işçi sınıfı hastalığı haline gelmiştir. Üretimin azaltılması ve hatta durdurulması gerekirken tam tersine artıyor. İşçilerin hayatı buzdolabından önemlidir” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir