Anasayfa / Haberler / Dardanel fabrikasında işçilere dayatılan devlet destekli esir kampı uygulaması protesto edildi

Dardanel fabrikasında işçilere dayatılan devlet destekli esir kampı uygulaması protesto edildi

Dardanel Gıda’nın Çanakkale’de bulunan yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı fabrikasında koronavirüs vakalarının çıkmasının ardından “kapalı devre” çalışma adı altında, uygulamaya konulan devlet destekli toplama kampı uygulaması İstanbul’da protesto edildi.

Aralarında Genç İşçi Derneği’nin de bulunduğu işçi örgütleri ve siyasi gruplar İstanbul Tarabya’da bulunan Dardanel ofisinin önünde bir araya geldi. Eylemde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Dardanel işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın açıklamasında “Dardanel fabrikasında çalışan işçi arkadaşlarımızla dayanışmak için buraya geldik. Çalışma düzenimizde çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Gerçekten haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalıyoruz. Dardanel’deki zorunlu zulme itirazımız var demek için bir araya geldik” denildi. Açıklamada Dardanel fabrikasında yaşanan kölece çalışma koşulları anlatılarak, Dardanel ürünlerini boykot etme çağrısı yapıldı. Uygulama devam ederse Çanakkale’de Dardanel önüne gidileceği çağrısı yapılarak eylem bitirildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir