Suruç katliamında yaşamını yitiren anarşist Vatan Budak ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı’nda ağır yaralandıktan sonra 4 Ağustos 2015’te yaşamını yitiren anarşist Vatan Budak için Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığı’nda anma düzenlendi.

Budak’ın ailesi, Anarşist Gençlik ve SGDF üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi anmaya katıldı. Anmada, “Hiçbir düş yarım kalmayacak” ve “Vatan Budak ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Anmada konuşan Budak’ın babası Murat Budak, katliamda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunu andı. 5 yıldır hep birlikte mücadele verdiklerini dile getiren baba Budak, “33 düş yolcumuzun bedenleri bizim yanımızda olmayabilir ama mücadeleleri ve kavgaları dimdik ayaktadır. Bizlere düşen onların bize bıraktığı bayrağı yere düşürmemek. Bunu da ömrümüzün sonuna kadar yapacağız. Ailelerimizden bu kavgada düşenler oldu, onlara da sözümüz; gözleri arkada kalmasın. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak” diye konuştu.

Anarşist Gençlik adına yapılan konuşmada “…Bizler bir söz verdik, 33 düş yolcusunun bizlere bıraktığı bayrağı taşımaya devam edeceğiz….” denildi. DAF adına yapılan konuşmada da “… Bombalarınızla yıldıramadıklarınızı, gözaltılarınızla, baskılarınızla, tutuklamalarınızla yıldıramayacaksınız. Suruç’un kavgası, adalet kavgasıdır. 33 yoldaşımızı bu kavgada yaşatacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Anma Suruç Yaralıları, ESP, HDK Adalet Komisyonu ve SGDF adına yapılan konuşmalarla sonlandırıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir