Anasayfa / Haberler / Polonya’da hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini açıklamasının ardından on binlerce kadın sokağa döküldü

Polonya’da hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini açıklamasının ardından on binlerce kadın sokağa döküldü

Polonya’da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nin (PiS) İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini açıklaması sonrası, kadın örgütlerinin eylem çağrısıyla, ülkenin bir çok kentinde on binlerce kadın sokağa döküldü.

Cuma günü gerçekleşen eylemlerde “PiS kadınların cehennemidir”, “Kadınlara karşı değil virüse karşı savaş” sloganları öne çıkarken, eylemciler amacın aile içi şiddeti yasal hale getirmek olduğunu ifade etti. Varşova’da düzenlenen eylemde bazı eylemcilerin ‘The Handmaid’s Tale’ isimli dizideki karakterler gibi giyinmesi dikkat çekerken, eylemde sözleşmeden çekilinmesini isteyen bir derneğin merkezine yürüyüş gerçekleştirildi.

LGBTİ+ ve kürtaj karşıtı görüşleriyle bilinen iktidardaki, sağcı Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) sözleşmeyi ‘geleneksel aile değerleri’ne karşı olarak görüyor. Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro Cumartesi günü yaptığı açıklamada çekilme sürecini Pazartesi günü resmen başlatacaklarını açıkladı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir