“Cumartesi Anneleri” eylemlerinin 800. haftasında polis saldırılarına rağmen haykırdı: Asla vazgeçmeyeceğiz

800. haftada yasaklı Galatasaray Meydanı’na çiçek bırakmak isteyen kayıp yakınlarına polis saldırdı. Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş gözaltına alındı.

27 Mayıs 1995’ten beri “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” diyerek her Cumartesi günü oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturmaları yasaklanmıştı.

Eylemlerinin 800. haftasında İHD İstanbul Şubesi’nde bir araya gelen grup, yeniden Galatasaray Meydanı’na gitmek istedi. Grubun yürüyüşü polis tarafından engellendi. Bunun üzerine ailelerden birkaç kişi karanfil bırakmak üzerine Galatasaray Meydanı’na gitti.

Burada ailelere yönelik polis saldırısında Hanife Yıldız, Maside Ocak ve Yaşar Aktaş gözaltına alındı. Polis saldırısının ardından Hasan Ocak’ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ile İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı’yla yapılan görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiği, buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediği kaydedildi.

Engellemeye tepki gösteren Hasan Karakoç “Galatasaray Meydanı’ndan da kayıplarımızı aramaktan da faillerden hesap sormaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek.” sözleri sonrasında polis tarafından gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir