Kadınların Pınar Gültekin’in katledilmesinin ardından eylemleri sürüyor

İzmir, Muğla ve Hatay’da Pınar Gültekin cinayeti protesto edildi. Yapılan eylemlerde, “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin çağrısı” yapıldı.

Gökova Akyaka Kadın Platformu ve İskenderun Kadın Platformu ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, son olarak Muğla’da Üniversite Öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından kadın cinayetlerini protesto etmek için eylem yaptı. Muğla’da kadınlar Cemal Metin Avcı’nın aklanmasına izin vermeyeceklerini belirtirken İskenderun’da kadınlar, iktidarı İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçmeye çağırdı.

İzmir’de Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde Pınar Gültekin cinayetini protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Buse Engin, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Bizler İstanbul Sözleşmesi’nin, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İskenderun Kadın Platformu, Arsuz Kent Konseyi ve CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları, çocuklara dönük cinsel istismar yasasına ilişkin Eğitim Sen Şube binasında açıklama yaptı. “Yasta değil, isyandayız” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Pınar Gültekin cinayetini hatırlatan Av. Mehtap Sert, “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmak şiddet uygulayan erkeklere teşvik, tüm kadınlara tehdittir” dedi. Sert, TBMM Boşanma Komisyonu Raporu’ndan bu yana İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’na  karşı sistematik bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü söyledi. (Kaynak: Evrensel / Mezopotamya Ajansı)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir