Fransa’da hakkında tecavüz suçlamaları olan Gerald Darmanin’ın İçişleri Bakanı yapılmasına karşı kadınlar eylem yaptı

kategori:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la Başbakan Jean Castex’in belirlediği yeni kabinede iki kadına taciz ve tecavüzle suçlanan Gerald Darmanin’ın İçişleri Bakanlığı’na getirilmesi nedeniyle kadın örgütleri eylem yaptı.

Sophie Patterson-Spatz isimli bir kadın, merkez sağ UMP ( Halk Hareketi için Birlik) partisinin hukuk işleri bölümünde proje yöneticisi olarak çalıştığı 2009 yılında Darmanin’ın kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı. Sophie Patterson-Spatz, şantaj için askıya alınmış bir cezayı kaldırmak için yardımını istemek için yanına gittiği Darmanin’ın kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söylemişti, Darmanin, Tourcoing belediye başkanı olarak yaptığı süre boyunca cinsel tacizle suçlanmıştı. İsmi açıklanmayan bir kadın, Darmanin sosyal konut karşılığında 2014-2017 yılları arasında kendisini cinsel ilişkiye zorladığını söylemişti.

Devir teslim töreni sırasında İçişleri Bakanlığı önüne gelen bir grup kadın, Elysee Sarayı’nın hemen karşısındaki İçişleri Bakanlığı binasının önünde eylem gerçekleştirdi. Kadınlar “MeToo” hareketi ve feminizm karşıtı açıklamalarıyla bilinen ceza avukatı Eric Dupond-Moretti’nin de Adalet Bakanlığı’na getirilmesine tepki gösterdi. “Darmanin istifa” sloganları atan kadınlara, bakanlık kapısında güvenlik görevlileri saldırdı.

Nous Toutes bileşeni kadın örgütleri Madeleine kilisesi önünde eylem yaparak Macron hükümetini protesto etti. Eylemciler, Macron’un iktidara geldiğinden bu yana kadına yönelik şiddetin artığını ve devletin tecavüzcüleri koruduğunu belirtti. “Tecavüzcü ve kadın düşmanı erkeklerden oluşan bir hükümetten adalet beklenemez” diyen eylemciler eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler. Kilisenin önüne erkekler tarafından taciz ve tecavüze uğrayan, katledilen kadınlar için temsili tabut ve çiçek bırakıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir