Kadınlar Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü’nde eylem yaptı

yazar:

kategori:

Kırkyama Kadın Dayanışması ve FeminAmfi üyesi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırıların durması talebiyle İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde eylem gerçekleştirdi. Binaya girerek “Artık yeter! Kadınlar yaşam güvencesi istiyor” pankartı asan kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gülistan Doku isyanımızdır” sloganları attı.

Bina içerisinden sokakta geçen insanlara seslenen kadınlar, “Erkek-devlet şiddetinin ve kadına ve LGBTİ+’lara yönelik erkek egemen politikaları ve hedef göstermeleri giderek artıyor. Neredeyse her gün bir kadın hayatını kaybediyor. Bu dönemde AKP iktidarının kadın düşmanı söylemlerini meşrulaştırmaya yönelik politikalar üreten bu kurumları ve politikaları kabul etmiyoruz” dedi.

Eylemin ardından sloganlarla binadan çıkan kadınlara polis saldırdı. Polisin şiddet uyguladığı kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganı atmayı sürdürdü. Polis saldırısında 7 kişi gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir