Anasayfa / Haberler / Fransa’da “öfkeli sağlıkçılar hareketi” sağlığa daha fazla bütçe ayrılması ve çalışanların koşullarının iyileştirilmesi talebiyle sokakta

Fransa’da “öfkeli sağlıkçılar hareketi” sağlığa daha fazla bütçe ayrılması ve çalışanların koşullarının iyileştirilmesi talebiyle sokakta

Yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan Fransa’da sağlık emekçileri kamu hastanelerine daha fazla bütçe ayrılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir kez daha sokaklara döküldü. Öfkeli sağlıkçılar (soignants en colere) sloganıyla Fransa’nın bir çok kentinde düzenlenen eylemlere binlerce sağlık emekçisi katıldı.

Paris’in Port-Royal Mahallesi’nde toplanan doktor, hemşire ve hasta bakıcılar, Sağlık Bakanlığına yürüdü. Çalışma koşullarının kötülüğüne ve malzeme eksikliğine tepki gösteren sağlık çalışanları Sağlık Bakanı Olivier Véran’ı hedef alan sloganlar attı, ücretlerinde iyileşmeye gidilmesini ve sağlığa daha fazla bütçe ayrılmasını istedi.

Solidaires ve Genel İş Konfederasyonu (CGT) başta olmak üzere çok sayıda sendika tarafından çağrısı yapılan eyleme, Sarı Yelekliler de destek verdi. Eylem yoğun polis ve jandarma ablukası altında gerçekleştirildi.

Sağlık emekçileri tarafından Toulouse, Bordeaux, Strazburg, Lyon, Dijon, Montpellier ve Nantes gibi kentlerde de eylemler düzenlendi.

Adresi kontrol edin

Uluslararası anarşist dayanışma çağrısı

6 Şubat depremleri sonrasında uluslararası dayanışma büyüyor. Dünya çapında 18 anarşist örgüt tarafından “Uluslararası anarşist …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir