Frankfurt havaalanı çalışanları işten çıkarmalara karşı eylem yaptı

Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan Frankfurt havaalanında yüzlerce çalışan işten çıkarmalara karşı eylem gerçekleştirid. Havaalanında toplu sözleşme ve grev yapma hakkına sahip tek sendika olan Ver.di, 19 Haziran Cuma günü için tüm havaalanı çalışanlarına eylem çağrısı yapmıştı.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre çağrıya uyan, çeşitli bölümlerde çalışan yüzlerce işçi bugün saat 12.00’de terminalin içinde bir araya geldi. İşçiler taşıdıkları çeşitli pankart ve dövizlerle saldırıları protesto ederken, taleplerini dile getirdiler. Eylemde sendikacılar ve işçiler tarafından konuşmalar yapıldı.

Pandeminin daha ilk haftalarından itibaren, Almanya’nın en büyük havaalanı olan Frankfurt’ta 10 binlerce işçi kısa çalışma sistemine geçti. Böylece başta Lufthansa olmak üzere, işletmeci firma olan Fraport, Wisag vb. firmalar işçi ücretlerinden kurtulmuş oldular. Ayrıca Fraport ve Wisag gibi firmalar ile bunlara bağlı çalışan onlarca taşeron firmada şimdiden binin üzerinde sözleşmeli işçinin işine son verdi. Fraport, krizin uzaması durumunda en az 4 bin kişiyi daha atacağını açıkladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir