Anasayfa / Haberler / Faşist güruhun saldırılarına rağmen İbrahim Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye getirildi

Faşist güruhun saldırılarına rağmen İbrahim Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye getirildi

7 Mayıs’ta yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için dün (8 Mayıs) Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen törenin polis tarafından engellenmesinin ardından, cenazesi gece saatlerinde memleketi Kayseri’ye gönderildi.

Dün öğle saatlerinde Gökçek’in cenazesi Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfı Tesislerinde aile fertleri, Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan 10 kişilik bir gruba teslim edildi. Cenaze daha sonra buradan defnedilmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkarıldı. Ancak cenaze aracının yolda bir süre gözden kaybolduğu ve cenazenin kaçırılmaya çalışıldığı açıklandı.

Kayseri’de ise, ülkücü faşist bir güruh İbrahim Gökçek’in definini engellemek üzere cenaze konvoyunun yolunu keserek saldırdı. Faşist güruh sokağa çıkma yasağına rağmen polis tarafından engellenmezken, olay yerine gelen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy “Tabii ki bir yere defin olacak ama orası Başakpınar olmayacak” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İbrahim Gökçek’in cenazesine saldıran ülkücü faşist güruhtan bir kişinin “Gömseler bile çıkarır, yakarız.” demesi dikkat çekti.

Halkın Hukuk Bürosu twitter hesabından ise Faşist saldırıya rağmen İbrahim Gökçek’i defnetmek üzere ailesi ile birlikte Kayseri’ye geldiği, defnedilmek için Halep Hoca Mezarlığı’na götürüleceği açıklandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir