Anasayfa / Haberler / Brüksel’de polisin bir genci öldürmesi sonrası gerçekleşen eylemlerde çatışma çıktı

Brüksel’de polisin bir genci öldürmesi sonrası gerçekleşen eylemlerde çatışma çıktı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, polisin 10 Nisan Cuma gecesi koronavirüs kontrollerinden kaçtığı gerekçesiyle 19 yaşındaki bir gence otomobille çarparak öldürmesi protestolara neden oldu.

Cuma akşam saatlerinde polis Brüksel caddelerinde motosikletle dolaşan gençlere kontrol yapmak isterken, bir genç hızlanarak uzaklaştı. Kaçan gençle polis otosu arasında kovalamaca başlarken, karşıdan gelen bir ekip otosunun çarpması sonucu Adil adındaki genç hayatını kaybetti.

Gencin polis tarafından öldürülmesi sonrasında Brüksel’in Anderlecht bölgesindeki onlarca genç sokağa çıkarak eylem yaptı. Aynı akşam polis cinayeti protesto edilerek bir kamyon yakıldı.

Dün (11 Nisan) polislerin kontrol yapmak istediği Konsey Meydanı’nda gerçekleşen eyleme polis saldırdı. Eylemciler polis saldırısına taş ve molotof kokteylleri ile cevap verdi. Çıkan çatışmada bir ekip otosundaki silahlara da eylemciler tarafından el konuldu. Çatışmalarda 2 polis ve 7 eylemci yaralandı, 45 kişi gözaltına alındı. Gece saatlerinde ise bir polis karakolu eylemciler tarafından taşlandı ve arabalar yakıldı. Gece alınanlarla birlikte gözaltındaki gençlerin sayısı 57’yi bulduğu öğrenildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir