Kocaeli Valiliği’nden patronlar için Koronavirüs önlemi: İş bırakmak yasaklandı

kategori:

Bir çok iş yerinde koronavirüs vakalarının çıkması sonrasında, ücretli izin ve gerekli tedbirlerin alınması gibi taleplerle grevler çoğalırken Kocaeli Valiliği tarafından her türlü eylemi yasaklayan bir genelge yayınladı. İş bırakmanın da yasaklandığı ibaresinin yer aldığı genelgede yasakların 16 Nisan’a kadar süreceği belirtildi.

Genelgede “Açık ve kapalı yer toplantıları; her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve benzeri toplantı ve aktiviteler; gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri, broşür dağıtma, iş bırakma, protesto eylemi vb. türdeki eylem/etkinlikler 02/04/2020 günü saat:00.01’den 16/04/2020 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Kocaeli’nde bulunan Fontana Kalıp, Sarkuysan Elektronik, Makine Takım, İnform ve DYO gibi pek çok fabrikada çalışan işçiler arasında koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle işçiler fiili grevler gerçekleştirmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir