Sputnik çalışanları hedefte: Gece çalışanların evlerine saldırı düzenlendi, sabah üç gazeteci gözaltına alındı

yazar:

kategori:

Ankara’da, dün gece (29 Şubat) saat 22.30 civarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu. Bu sabah ise 3 gazetecinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dün gece gerçekleşen saldırıda ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan saldırganlar, gazetecileri tehdit ettikten bir süre sonra da olay yerinden uzaklaştı. Saldırı girişimine dair soruşturma başlatılırken, söz konusu gazetecilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Sputnik Ankara Temsilciliği editörü ve iki muhabirin gözaltına alındığı öğrenildi. Gazetecilerin, Sputnik’te yayınlanan “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındığı kaydedildi.

Rusya Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev ise Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili, Türkiye’nin olayı hızlıca araştırması, sorumluların cezalandırılması ve Rus basınının tamamı için güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir