Anasayfa / Haberler / İran’da devletin Ukrayna uçağının “yanlışlıkla vurulduğu” itirafından sonra başlayan eylemler ikinci gününde devam ediyor

İran’da devletin Ukrayna uçağının “yanlışlıkla vurulduğu” itirafından sonra başlayan eylemler ikinci gününde devam ediyor

İran’da devletin Ukrayna uçağının “yanlışlıkla vurulduğunu” itiraf etmesinin ardından dün akşam saatlerinde başlayan eylemler bugün devam etti. Başta üniversiteler olmak üzere onlarca kentte gece sokağa çıkan binlerce İranlı rejimi protesto etti. Dün Tahran’da başlayan eylemler bugün pek çok kente yayıldı.

Amirkabir Tekonoloji Üniversitesi’nde önünde eylemde “Devrim Muhafızları utan, ülkeyi rahat bırak”, “Diktatöre ölüm”, “Yalancılar istifa”, “Silahlı kuvvetler genel komutanı (Hameney) istifa”, “Bana fitneci deme, fitnecinin kendisi sensin” sloganları attı. Başkentteki Tahran Üniversitesi ve Şerif Üniversitesinde de eylemler gerçekleştirildi.

Meşhed’deki Firdevsi Üniversitesinde de hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. İsfahan’ın tarihi Siusepol Köprüsü’nde toplanan kalabalık da “Halk dilencilik yapıyor, ağa (Hamaney) da efendilik yapıyor. Velayeti fakihe ölüm”, “Hamaney katildir, velayeti (rehberliği) de batıldır” ve “Düşman buradadır, yalan yere ABD’dir diyorlar” şeklinde sloganlar attı. Hemedan, Şiraz ve Reşd gibi kentlerde de rejimin protesto edildiği gösteriler düzenlendi.

Öte yandan sosyal medyada polisin eylemcilere hedef gözeterek ateş açtığı ve yaşamını yitirenlerin olduğuna dair haber ve görüntüler yayınlandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir