Anasayfa / Haberler / Ali Kitapcı’nın Yoldaşları ‘Terörist’ ithamına karşı Bakırköy Cezaevi’ne “Bizim Ali” isimli kitabı ve Meydan Gazetesi göndermeye çağırıyor

Ali Kitapcı’nın Yoldaşları ‘Terörist’ ithamına karşı Bakırköy Cezaevi’ne “Bizim Ali” isimli kitabı ve Meydan Gazetesi göndermeye çağırıyor

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi yönetiminin “terör örgütü üyesi” ithamında bulunduğu, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren anarşist demiryolu emekçisi Ali Kitapcı’nın yoldaşları, olaya tepki göstermek için 14 Ocak Salı günü saat 14:00’te Kadıköy PTT önünde bir araya gelerek, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ne Meydan Gazetesi ve Ali Kitapcı’nın hayatını anlatan “Bizim Ali ‘Anarşist Bir Demiryolcunun Hikâyesi” adlı kitabı gönderiyor.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan trans mahpus Esra Arıkan’a posta yoluyla gönderilen Meydan Gazetesi’ni hapishaneye alınmamıştı. Cezaevi yönetimi tarafından verilen kararda 10 Ekim  Ankara Gar Katliamında yaşamını yitiren anarşist demiryolu emekçisi Ali Kitapcı ile ilgili “terör örgütü üyesi” ithamında bulunulmuştu. Kararda Ali Kitapcı’nın hayatını anlatan “Bizim Ali – Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi” adlı kitap hakkında gazetede yayınlanmış röportaj ile ilgili “terör örgütü üyesinin hayatından alıntılar yapılarak, övgüyle bahsedildiği” ifadeleri kullanılmıştı.

Devletin bu ithamı sonrası Ankara’da, Ali Kitapçı’nın ailesi ve yoldaşları bu duruma tepki gösteren bir basın toplantısı düzenlemişti. Basın toplantısında okunan basın metninde “…Ali Kitapcı’yı da, onun fikirlerini de, 10 Ekim karanlığında katledilen tüm canlarımızı da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu ithamlarda bulunanlar mutlaka hesap verecekler.” ifadeleri kullanılmıştı.

Ali’nin yoldaşları yaptıkları çağrıda “10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde cihatçı terör çetesi IŞİD tarafından katledilen Ali Kitapçı’nın, devletin ilgili kurumu tarafından “terör örgütü üyeliği” ile itham edilmesini protesto etmek için Ali’nin Yoldaşları olarak bizler de,önümüzdeki salı günü saat 14:00’te Kadıköy PTT önünde bir araya gelerek buradan Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ne , Meydan Gazetesi ve “Bizim Ali ‘Anarşist Bir Demiryolcunun Hikâyesi” adlı kitabı göndereceğiz. Onların sözünü, onların kavgasını sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir