Anasayfa / Haberler / Irak’ta devam eden eylemlerde bugüne kadar en az 74 kişi katledildi

Irak’ta devam eden eylemlerde bugüne kadar en az 74 kişi katledildi

Irak’ta işsizlik, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve yolsuzluk karşısında kitlelerin öfkesi dinmiyor. Sokakları terk etmeyen kitlelere yönelik devlet terörü ve katliamlar da devam ediyor.

Başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda dün toplanan binlerce kişi bu sabah saatlerine kadar eylemlerini sürdürdü. Ülkenin güneyindeki Basra kentinde eylemleri engellemek için hükümetin sokağa çıkma yasağı sadece bir saatliğine kaldırıldı. Eylemler sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor. Kerbela kentinde ise dünden bu yana valilik binası önünde toplanan eylemciler binanın bazı kısımlarını ateşe verdi.

Eylemlerin son üç günlük bilançosuna dair yazılı açıklama yapan Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, 74 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 3 bin 654 kişinin yaralandığını duyurdu. Kolluk güçlerinin biber gazı ve ses bombaları kullanmasının kınandığı açıklamada, 153 kişinin gözaltına alındığı, 123’ünün serbest bırakıldığı belirtildi.

Irak Başbakan Adil Abdülmehdi’yi ve hükümetini istifaya çağıran eylemlerin ardından 4 milletvekili istifa ettiğini açıkladı. Irak Komünist Partisi üyesi 2 milletvekili ve Sairun İttifakı milletvekilleri Raid Fehmi ve Hayfa el-Emin ortak basın toplantısı düzenleyerek istifa kararlarını duyurdu. Vekiller eylemlerdeki taleplerin yerine getirilmemesinden kaynaklı istifa ettiklerini açıkladı.

Irak’ta Ekim ayı başında başlayan protestolarda, Erbain törenleri nedeniyle ara verilene dek 157 kişi yaşamını yitirmişti. (Kaynak: Kızıl Bayrak)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir