Adana’da Suriyelilere yönelik provokasyon ve saldırı

Adana’da 11 yaşındaki erkek çocuğunun 25 yaşlarında bir kişi tarafından istismar edildiği iddia edildi. Dün akşam saatlerinde Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nd 25 yaşlarındeaki bir kişinin aynı mahallede oturan 11 yaşındaki erkek çocuğunu okul çıkışı evine götürerek taciz ettiği iddiası üzerine çok sayıda kişi evin etrafında toplandı. Yüzlerce kişi, şüphelinin oturduğu ileri sürülen evi yakmak istedi. Polisin biber gazlı müdahalesiyle kabalık dağıtıldı.

Olayın ardından sosyal medyada istismarın Suriyeli bir kişi tarafından yapıldığı söylentisi yayıldı. Sokağa dökülen ırkçı bir güruh mültecilerin ev ve iş yerlerine yönelik saldırılarda bulundu. Çevre mahallelerde toplanan yüzlerce kişi, gruplar halinde Suriyeli mültecilerin işyerleri ve araçlarına saldırarak zarar verdi. Polis, saldırıların ardından ırkçı güruhu dağıttı.

Adana Valiliği saldırılar ile ilgili yaptığı ilk açıklamada istismar şüphelisinin Türkiyeli olduğunu değerlendirdiklerini belirtti.  Açıklama şöyle:

“19.09.2019 günü saat 19:00 sıralarında Emniyet Birimimize gelen bir ihbarda 11 yaşlarında bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaklaşık 20 yaşlarında ve düzgün Türkçe konuşan ve vatandaşımız olduğu değerlendirilen bir şahısla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmış olup, vatandaşlarımızın kamu düzeninin devamı açısından Emniyet Birimlerimize yardımcı olmaları ve gerekli sağduyuyu göstermeleri önemle rica olunur.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir