Anasayfa / Haberler / İngiltere’de demiryolu işçileri greve çıktı

İngiltere’de demiryolu işçileri greve çıktı

İngiltere’de demir yollarında uzun bir süreden beri devam eden bir türlü çözülemeyen sorunlar karşısında yine greve çıkıldı. Binlerce demiryolu çalışanının katıldığı grev 5 gün sürecek.

Başta, yolcu güvenliğini ilgilendiren istasyonlardaki güvenlik işçilerinin işten çıkartılmak istenmesi olmak üzere, birçok sorunla ilgili yetkililerle görüşmeler yapan Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT), hükümet ve özel şirketlerin sorunları çözmeye yanaşmaması üzerine bir kez daha grev başlattı.

Uzun süredir devam eden anlaşmazlık, son iki yıl içinde RMT sendikası üyeleri tarafından 29 gün süren grevlerle sonuçlandı.

RMT “personelin grev yapmaktan başka çaresi kalmadığını ve Güney Batı Demiryolları SWR’nin güvenlik rollerini garanti altına almadığını” belirtti.

BBC’de yer alan habere göre, RMT, daha önce şirket ile yapılan görüşmelerde “önemli ilerleme” kaydedildiğini söyledikten sonra Şubat ayında planlanan grev durdurmuştu. Ancak, RMT, SWR’nin şimdi “geri çekildiğini” ve sorunu çözmeye yanaşmadığını, bu nedenle greve çıkıldığını açıkladı.

Etkili olduğu belirtilen ve 5 gün sürecek olan grev Cumartesi gecesi sona erecek.

Öte yandan, demiryollarını özel şirketlere peşkeş çeken hükümet, yaşanan sorunların çözümsüz kalmasında rol oynayarak şirketleri kollamaya devam ediyor.

1979 yılından itibaren özelleştirilen demir yollarında onlarca özel şirket faaliyettte. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir