Londra’da ‘Soy Tükenmesi İsyanı’ eylemleri saldırılara rağmen sürüyor

Uluslararası Extinction Rebellion (Soy Tükenmesi İsyanı) grubunun İngiltere’nin başkenti Londra’nın 7 farklı bölgesinde günlerdir süren iklim eylemleri devam ediyor

Köprü ve kavşakları işgal eden eylemcilere yönelik saldırılarda, polisin açıklamasına göre 682 kişi gözaltına alındı.

Bugün 100’den fazla polis işgal eyleminin sürdüğü noktalardan Oxford Circus’a saldırı düzenledi. Oxford Circus’taki eylemin merkezinde yer alan pembe tekneti, polis 5 saatte ancak alandan kaldırabildi. Polisin, kendilerini birbirilerine veya zemine yapıştırıcıyla tutturan eylemcileri gözaltına almakta güçlük çektiği görüldü.

Polis, alandaki tekneyi ve tekne etrafındaki işgalci eylemcileri çembere alırken, kentin diğer noktalarından gelen yüzlerce gösterici de polisleri çembere aldı.

Polis, alanı yerel saatle 18.30’da boşaltılırken, alan başka eylemciler tarafından yeniden işgal edildi.

Eylemciler Pazartesi gününden itibaren Londra’nın en işlek noktalarından Marble Arch, Oxford Circus, Piccadilly Circus ve Waterloo Köprüsü ile İngiliz parlamentosunun önündeki Parlamento Meydanı’nı işgal edip trafiğe kapatmıştı.

“Extinction Rebellion” İngiliz hükümetinden “iklim ve ekolojik acil durum” ilan etmesini, 2025 yılına kadar sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmesini ve iklim değişikliğiyle mücadele kararlarını almak için halk meclisleri oluşturmasını istiyor. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir