ÇHD üyesi HHB avukatlarının yargılandığı davada hüküm açıklandı: Avukatlara ceza yağdı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yargılandığı davanın 3. duruşmasının 3. oturumu bugün gerçekleştirdi. Dünkü yargılamaya Mahkeme Başkanı Akın Gürlek’in hem tutuklu avukatlara hem de müdafiilerine yönelik engelleme, kısıtlama ve tehditleri damgasını vurmuş, tüm avukatlar ve aileler, duruşma salonundan atılmıştı.

Bugün sabah 10.39’da başlayan duruşmada salonda, 100’ü aşkın jandarma görevlisi, sanık yakınları ve gazeteciler ile iki tutuksuz sanık yerini aldı. Mahkeme tutuksuz sanıklar Ahmet Mandacı ile Zehra Özdemir’den esasa ilişkin savunmalarını istedi. Her ikisi de avukatları yanlarındayken savunma yapmak istediklerini söyledi. Ancak Mahkeme Başkanı, iki sanığa son sözlerini de sorduktan sonra ara karar açıkladı ve dosyada hüküm vermek üzere saat 12.00’ye kadar ara verdi.

Mahkeme dün sanıklardan, esas hakkındaki mütalaaya dair savunmalarını hazırlamasını istemişti. Ancak sanık avukatlar ile avukatları, dosyanın henüz savunma aşamasına gelmediğini ve taleplerinin değerlendirilmediğini belirterek savunma yapmamış, reddi hakim talebinde bulunmuştu. Reddi hakim talebini reddeden mahkeme, bugün de savunmaların alınacağını ifade ederek dünkü duruşmayı sonlandırmıştı.

Verilen aranın ardından mahkeme tarafından hüküm açıklandı. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’ya 10 yıl 15 ay hapis cezası verildi. ÇHD ve HHB’li avukatlardan Zehra Özdemir, Ahmet Mandacı, Yaprak Türkmen, Ayşegül Çağatay ve Didem Baydar Ünsal hakkında 2 yıl 13 ay, Barkın Timtik’e 18 yıl 9 ay, Özgür Yılmaz’a 13 yıl 6 ay, Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Behiç Aşçı ve Şükriye Erden’e 12 yıl, Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal ve Engin Gökoğlu’na 10 yıl 6 ay; Naciye Demir ve Aycan Çiçek’e 9 yıl, Ezgi Çakır’a 7 yıl 12 ay hapis cezası verildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir