Sarı Yeleklilerin eylemleri 16. haftasında sürüyor

yazar:

kategori:

Sarı Yelekliler, Fransa’da 16., Hollanda’da 14. haftada birçok kentte kitlesel eylemler gerçekleştirildi.

Fransa’da, başta başkent Paris olmak üzere çeşitli kentlerde dün sokağa çıkan Sarı Yelekliler, Macron ve hükümetin ekonomi-politikalarını protesto etti. Dün Montpeliers, Rouen, Nantes, Strasbourg, Colmar, Lyon, Toulouse, Bordaux, Lille, Rennes, Marseille gibi büyük kentlerde kitlesel gerçekleşen eylemlerin yanı sıra birçok küçük yerelde de eylemler düzenlendi.

Paris’in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’nde toplanan göstericiler, Denfert-Rochereau Meydanı’na kadar yürüdü. Bir grup gösterici daha sonra Champs-Elysees Caddesi’nde bir araya geldi. Polis, eylemcilere tazyikli su ve biber gazı kullanarak saldırdı. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Nantes kentinde yapılan eylemde protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmalarda yaralananlar oldu, 3 kişi gözaltına alındı.

Toulouse’da polisin saldırdığı eylemde de 4 kişi gözaltına alındı. Lille, Rennes ve Lyon kentlerindeki eylemlerde de çatışmalar yaşandı.

Sarı Yelekliler Hollanda’da da farklı kentlerde hükümeti protesto etti. Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine başkent Amsterdam, Lahey, Rotterdam ve Leeuwarden’in de aralarında olduğu çok sayıda kentte eylemler düzenlendi.

Leeuwarden kentindeki gösteriye, ülkenin farklı kentlerinden çok sayıda kişi katıldı. Dünya Ticaret Merkezi önünde başlayan sarı yeleklilerin yürüyüşü, Wilhelmina Meydanı’nda son buldu. Eylemciler yürüyüş esnasında, “Haksızlık, hak olduğunda, direniş şarttır” ve “Uyan, en büyük vurguncu ve suçlu hükümettir” pankartları açıp, “KDV aşağı, daha çok sosyal kiralık konutlar ve yoksulluğa son” yazılı döviz taşıyarak, “Diren, engelle, bu siyaseti artık kabul etmiyoruz”, “Mavi, beyaz, kırmızı, Hollanda ölmüş”, Rutte defol git” sloganları attı. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir