Anasayfa / Haberler / İzmir’de Büyükşehir Belediyesi işçilerine polis saldırdı, işçiler tüm şehirde iş bıraktı

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi işçilerine polis saldırdı, işçiler tüm şehirde iş bıraktı

DİSK Genel-İş üyelerinin toplu sözleşme ile ilgili büyükşehir belediye başkanlığı girişinde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Saldırı sırasında en az 15 işçi gözaltına alındı. Genel-İş, İzmir genelinde otobüsler dahil iş bırakma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesinin yetkisine yaptığı itiraz bugün sendika tarafından yapılacak eylemle protesto edilecekti. Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler ‘Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz’ pankartı ile başkanlık girişi önüne doğru yürüyüşe geçti. Açıklamaya Genel-İş’e bağlı diğer şubelerin yöneticileri de katıldı.

İşçilerin önünü kesen polis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık önünde eylem yapılmasını istemediğini söyledi ve bulundukları yerde açıklama yapılmasını istedi. Engellemeye tepki gösteren işçiler yürüyüşe devam etti. Çevik kuvvet ekipleri ise işçilerin önünü kesip biber gazı ve coplarla işçilere saldırdı.

Saldırı sonrası belediye binasında toplanan işçilerin etrafı polis tarafından sarıldı. Polisler özellikle Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız’ı gözaltına almaya çalışsa da işçiler buna izin vermedi. Belediye binasında toplantı yapan Genel-İş şube yöneticileri İzmir genelinde iş bırakma kararı aldı.

Genel-İş Sendikası üyelerine işlerini durdurarak, tüm ekipmanları ile birlikte Konak Meydanında toplanma çağrısı yaptı. Ayrıca ESHOT’a bağlı otobüslerin ve belediyenin çöp arabalarının yolları kapattığı bilgisine ulaşıldı.

Kent genelinde polis saldırısına ve gözaltılara yönelik tepkiler sürüyor. Yağmura ve polis saldırısına rağmen işçiler ve demokrasi güçleri hak gasplarına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık binası önünde toplanmaya devam ediyor. (Kaynak: Sendika.org)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir