Anasayfa / Haberler / Tunus’ta 24 saatlik genel grev

Tunus’ta 24 saatlik genel grev

Tunus’un en büyük sendikası Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) hükümetle aylardır devam eden görüşmelerin tıkanması sonucu 24 saatlik genel greve gitti.

Ulaştırma, postacılık, petrol iş kollarının da aralarında olduğu pek çok sektörde etkili olan greve 670 bin işçi katıldı. Grev nedeniyle sağlık, eğitim hizmetleri dururken diğer kamu hizmetleri de etkilendi.

Öte yandan binlerce kişi, UGTT’nin çağrısıyla başkentteki Bardo Meydanı’nda bulunan meclis binasının önünde toplanarak hükümet politikalarını protesto etti. Emekçiler, sık sık 2011’deki halk ayaklanmasının sloganlarından olan “İş, özgürlük, onur” sloganını attı. Grevin kamu sektöründe 26 Ocak 1978 grevinden bu yana gerçekleşen en büyük grev olduğu belirtiliyor.

IMF 2016 yılında Tunus’a 4 yıllığına 2,8 milyar dolarlık bir borç vermiş, hükümet de bu borç karşığılında IMF’nin uygun gördüğü ekonomik reformları gerçekleştireceği sözünü vermişti. IMF reformları bütçe açığının kapatmak için kamu hizmetlerinden kesinti yapılmasını içeriyordu.

UGTT 673 bin kamu emekçisi için, bu yıl kamu şirketlerine verilene eşit oranda ücret artışı talep etmiş, her bir emekçi için ayda 15 ila 30 avro (17-34 ABD Doları) miktarları arasında değişen ücret artışı için UGTT ile Başbakan Yusuf Şahit arasında görüşmeler yapılmıştı. IMF ise ücret artışı yapılmaması konusunda hükümeti uyarmıştı. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir