Anarşist Tutsak Şevket Aslan Ölüm Orucunda

Anarşist tutsak Şevket Aslan’ın, anarşist kimliği tanınmadığı için 2 Kasım tarihinde ölüm orucuna başladığı açıklandı. Aslan tek kişilik odaya nakledilmeyi talep ediyor.

Medyan Haber’in haberine göre Aliağa Şakran İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde bulunan Şevket Aslan, 19 Temmuz 2016’da yaşanan baskılara karşı aynı taleplerle “süresiz-dönüşümsüz” açlık eylemine başlamış ve eylemini 53. günde kazanımla sonuçlandırmış, ardından tekli odaya alınmıştı.

Ancak zorla tekli odadan alınarak çeşitli örgütlerden onlarca kişinin bulunduğu başka odaya alınması üzerine Şevket Aslan anarşist kimliğinin tanınarak hapishanedeki başka bir anarşist tutsakla beraber tutulmak veya bu olmayacaksa tekli odaya alınmak talebiyle Izmır 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde açlık eylemine tekrar başlamış ve eylemi 83. günde kazanımla sonuçlandırmıştı. Bandirama 1 Nolu T tipine sevk edilen Şevket Aslan’a orada bulunan bir anarşist tutsakla kalacağı söylenmiş ancak bunun doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Ölüm orucuna başlaması üzerine ise tekli odaya alınmıştı.

Ancak bundan sonra yine Aslan’ın anarşist kimliği yok sayılarak anarşist kimliğini yaşayamayacağı başka tutsakların yanına verildi. Daha sonra 5 günlük hücre cezası infaz edilmek üzere alınan Aslan burada yaklaşık 2 ay tutulduktan sonra hapishane doluluğu bahane gösterilerek geçici olarak yine başka tutsakların bulunduğu yere alınması üzerine ölüm orucuna başladı.

Temel talebi kimliği doğrultusunda hayatını devam ettirebilmek olan Şevket Aslan, 11 gündür ölüm orucunda. Sadece tuz, şeker ve su alan Aslan’a yazılı isteğine rağmen hâlâ karbonat verilmedi.

Talebi kabul edilene kadar ölüm orucunu sürdüreceğini belirten Aslan, kimliğinin tanınmamasının zaten onu öldürmekle eş olduğunu ifade ediyor. Yönetim kademesinin ise ölüm orucuna tek tepkisi aynı gün Aslan’a disiplin soruşturması açmak oldu.

Son 2 yıl içinde 53 ve 83 gün süren açlık eylemleri yapan Aslan’ın sağlık durumundan endişe ediliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir