Anasayfa / Haberler / Sağlık çalışanlarından torba yasaya karşı Ankara’da eylem

Sağlık çalışanlarından torba yasaya karşı Ankara’da eylem

Sağlık çalışanları “Sağlıkta Şiddet Yasası” adıyla yürürlüğe sokulmak istenen düzenlemelere karşı Ankara Kuğulu Park’ta bir araya geldi.

Önlüklerle gerçekleştirilen eylemde teklifi Meclis Sağlık Komisyonu’ndan geçen tasarının 5. maddesinde yer alan KHK’yle ihraç edilmiş sağlık emekçilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmesi olan sağlık kuruluşlarında çalışmasına yasak getirilmesi başta olmak üzere yasanın getirdiği saldırılar protesto edildi.

“Hükümet al torbanı başına çal!” sloganının atıldığı eylemde “6 yıllık emeğimizi ‘Torbayla’ çöpe atamazsınız”, “Çalışırken ölmek, öldürülmek istemiyoruz”, “Sağlıksızlaştıran yasayı kabul etmiyoruz” dövizleri taşındı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Sinan Adıyaman, yıllardır sağlıkta şiddeti önleyecek bir yasanın çıkmasını talep ettiklerini ve OHAL “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle eğitim hakları engellenen meslektaşlarının  eğitimlerine dönmelerini beklediklerini ifade etti. Ancak demokratikleşme beklerken 44 maddelik daha acımasız bir yasa ile karşılaştıklarını söyledi. “Bu antidemokratik yasa tasarısı, açlıkla terbiye etmeye çalışan yasa tasarısı geri çekilsin. Geri çekilene kadar tüm demokratik haklarımızı kullanacağız” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Gönül Erden de işlerine ve iş güvencelerine göz diken yasa tasarısı meclisten geri çekilene kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Tıp fakültesinden mezun olan ancak “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle devlet hizmetine alınmadığını belirterek 5. madde ile özel sektörde de çalışmalarının engellenmek istendiğine dikkat çekti. İktidarın kendileri üzerinden topluma lesaj verdiğini ifade ederek; “Siz okusanız doktor olsanız bile bizim gibi olmazsanız sizi açlığa mahkum ederiz diyorlar” dedi. (Kaynak: Kızıl Bayrak)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir