Hindistan’da kadınlar şiddet ve tecavüzlere karşı yürüdü

yazar:

kategori:

Hindistan’da kadına yönelik saldırıları protesto eden kadın örgütleri sokağa çıktı. Ülkenin dört yanından gelip Yeni Delhi’de buluşan kadınlar şiddet ve tecavüz vakaları ile bunlara yönelik hükümet politikalarını protesto etti.

News Click’te yer alan habere göre, ülke çapında 2 ay süren bir kampanyanın finali olarak düzenlenen yürüyüşü “Tüm Hindistan Demokratik Kadın Örgütü” AIDWA organize etti. Yürüyüşe binlerce kadın katıldı.

Parlamento yakınlarında yapılan mitingteki konuşmalarda hükümetin kadına yönelik saldırıları engellemediği, saldırıları gerçekleştiren erkeklerin cezalandırılmadığı ve kadına yönelik saldırılarda artış olduğu vurgulandı.

“Ulusal Suç Kayıtları Bürosu”nun resmi rakamlarına göre, 2015 ve 2016 yıllarında kadınlara yönelik 600 binden fazla şiddet olayı yaşandı. Bunlar arasında tecavüz, kaçırma, aile içi şiddet, öldürme vakaları var. Yine resmi rakamlara göre, sadece 2016 yılında, rapor edilen 39 bin tecavüz olayı var. Ülke genelinde her saat 4 kadına tecavüz ediliyor. Yine 2016 yılında 16 yaşından küçük 17 bin kız çocuğuna tecavüz edildi. Kadınlara karşı işlenen tüm suçların mahkumiyet oranları sadece yüzde 19 ve tecavüz için bu oran sadece yüzde 25. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir