ABD’deki Cezaevi Grevi için IWW’den çağrı

ABD’de 21 Ağustos 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Ulusal Cezaevi Grevi” için Dünya Sanayi İşçileri (Industrial Workers of the World – IWW) Mahpus İşçiler Örgütlenme Komitesi tarafından dayanışma çağrısı yapıldı.

IWW tarafından yapılan açıklamada, “hapishane duvarlarının arkasındaki güvenilir yoldaşlar, kolektifler ve ağlar tarafından 21 Ağustos’tan 9 Eylül 2018’e kadar bir ‘Ulusal Cezaevi Grevi’ çağrısında bulunulduğu, bir dizi talep ve yönerge yayınlandığı ve dışarıdan destek talep edildiği” ifade edildi. IWW Mahpus İşçileri Örgütlenme Komitesi’nin bu çağrıyı duyduğu belirtilen açıklamada cezaevi grevi ile dayanışmak için planlanan program açıklandı.

ABD cezaevlerindeki zorunlu çalışma adı altındaki modern kölelik sistemine karşın 21 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında hapishane grevi gerçekleşecek. Grevin son günü olan 9 Eylül Attica hapishane isyanının yıl dönümü. 9 Eylül 1971 tarihinde politik haklar ve daha iyi koşullar talep eden mahpuslar Attica hapishanesinde isyan başlatmış, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı isyanda mahpuslar 42 görevliyi rehin alarak 4 gün boyunca hapishanenin kontrolünü ele geçirmişlerdi. İsyanın 4. Gününde polis saldırısı sonunda en az 43 kişi hayatını kaybetmişti. Son yıllarda hapishanelerdeki modern kölelik sistemine karşı pek çok eylem ve grev gerçekleştiriliyor.

ABD’de Çağdaş Kölelik


Yorumlar

“ABD’deki Cezaevi Grevi için IWW’den çağrı” için bir yanıt

  1. […] ABD’deki Cezaevi Grevi için IWW’den çağrı […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir