Madrid Amazon işçilerinden “Avrupa genel grevi” çağrısı

İspanya’nın başkenti Madrid’deki merkezde çalışan Amazon işçileri, Avrupa’daki tüm işçilerine, Temmuz’un ikinci haftasında bir günlük grev çağrısı yapıldı. Açıklamada, işçilerin taleplerinin kabul edilmemesi halinde uluslararası internetten satış tekeli Amazon’un çok satış yapmayı planladığı günde Avrupa çapında grev yapılacağı ifade edildi.

Madrid Amazon işçilerinin açıklamasının tamamı şöyle:

“Çok uluslu şirket Amazon’un suistimallerine ve ürünlerinin dağıtımına karşı karşı mücadeleler Avrupa çapında yayılıyor. Şirketin, sendikacılık açısından “daha sessiz” olan ülkelerde yeni merkezler açmaya yönelik stratejisine rağmen, ağır çalışma koşulları, daha fazla sayıda işçiyi onlara karşı isyan etmeye yönlendiriyor.

Polonya’da düşük ücretleri kabul ettirmek için sert grev karşıtı yasayı kullanıyorlar. Almanya’da, tüm çalışanların kendi merkezlerinden bağımsız olarak haklarını garanti altına alan kolektif bir anlaşma için mücadele devam ediyor. Fransa’da, zamanı ve verimliliği kontrol etmek için çok titiz önlemler yürürlükte. İspanya’da, ana lojistik merkezde, önceki toplu sözleşmenin süresi dolduğu anda yeni çalışma koşulları şirket tarafından tek taraflı olarak dayatıldı. Sabit koşullu sözleşmelerin kural olduğu İtalya’daki lojistik merkezlerde binlerce geçici işçi var. Dünyanın geri kalanında, Amazon tarih yazıyor, ancak milyonluk karını paylaşmıyor.

Madrid’de geçen Mart ayında, haklarımızı koruyan ve hak ettiğimiz gibi daha iyi çalışma koşulları sağlayan bir toplu sözleşmeyi elde etmek için yoğun bir mücadele başlattık. 21 ve 22 Mart’ta, işçilerin% 95’inden fazlası tarafından desteklenen bir grev gerçekleştirdik. O zamandan beri, şirkete baskı yapmak için eylemlerimize devam ettik.

Ancak, biliyoruz ki, Amazon, grevlerimizin etkisine engellemek için Avrupa’daki dağıtım ağını kullanıyor. Biz Madrid’de, birlikte mücadele edersek, taleplerimizin tanınmasını sağlayacağımıza inanıyoruz. Benzer şekilde, ancak Avrupa düzeyinde ortak bir eylemle, sendika temsilciliği bulunmayan yerlerde işçiler örgütlenecektir.

Bu nedenlerden ötürü, Temmuz ayının ikinci haftasında Avrupa genel grevi fikrini destekliyoruz. O gün Amazon’un milyonlarca ürünü satmayı hedeflediği, en önemli satış günlerinden biri. Fikir şu, işçilere hiçbir taviz verilmediyse, o gün gerçekleşmeyecek.

Takip eden haftalarda, fikri tartışmak ve bu tarihi seferberliğin biçimi için birlikte çalışmak için tüm merkezlerle temasa geçeceğiz.

Tüm Amazon işçileri için sağlık ve insana yakışır iş! Her zaman zafere!”

Kaynak: libcom.org


Yorumlar

“Madrid Amazon işçilerinden “Avrupa genel grevi” çağrısı” için bir yanıt

  1. […] Madrid Amazon işçilerinden “Avrupa genel grevi” çağrısı […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir